Haber

Uykuyu bölen lezzet: ‘Büryan kebabı’

Uykuyu bölen lezzet: ‘Büryan kebabı’

SİİRT – Geceleri özel üretilmiş kuyucuklarda buharda pişirilip sabahın erken saatlerinde servis edilen Büryan kebabı şehrin vazgeçilmez lezzetleri arasında yerini alıyor.

Kuzu etinin kuyuda buharda pişirilmesiyle yapılan ve asırlık geçmişiyle şehrin değerli bir kültürü haline gelen Siirt büryan kebabı, 750 derecede yaklaşık 2 saatte pişirilip, şafak sökmeden tezgahlara sunuluyor. Büryan kebabı yerli ve yabancılardan yoğun talep görüyor. Büryan kebap ustası Murat Kayaalp, kuzu etinin 3 metre derinliğinde ve 1 metre çapındaki tandırlarda odun ateşinde 2 saat pişirilmesiyle hazırlandığını söyledi. Kayaalp; “Her gece 01.30’da dükkânlarımızı açıp tandırımızı yakıyoruz. Sabah 04.30’da büryanı servis ediyoruz. Yaklaşık 2,5 saat piştikten sonra servis ediyoruz. Büryan anavatanı Siirt olduğundan yaklaşık 1 tondan fazla büryan çıkıyor. Etten bir gün tüketiliyor. “Şu anda, kısmı 100 gram için 100 TL ve kemikli 200 gram fiyatı 100 TL” dedi.

Adil Kaya isimli müşteri ise oldukça lezzetli bir yemek olduğunu belirterek, “Büryan Siirt’in önemli yemeklerinden biridir. Sık sık yediğimiz bir yemektir. Her hafta mutlaka gelmeye çalışıyoruz ve çok beğeniyoruz.”

sarkikaraagac-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu